top of page
Αναζήτηση

Weekly Briefing 23/11/2020

Έγινε ενημέρωση: 7 Δεκ 2020

Τα σημαντικότερα γεγονότα της ερχόμενης εβδομάδας.


Την εβδομάδα που διανύουμε τα σημαντικά γεγονότα τα οποία αξίζει να προσέξει κανείς είναι τα αποτελέσματα για το τρίμηνο των εταιριών Dell Technologies (DELL), του εμπορικού κολοσσού λιανικής πώλησης Nordstrom, Inc (JWN) καθώς και της κινέζικης Weibo Corporation η οποία έχει κερδίσει το ενδιαφέρον μας τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της άκρως επιτυχημένης πορείας που έχει χαράξει από το 2012 όπου μετονομάστηκε σε Weibo από την εταιρία δημιουργό της SINA Corporation. Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως η πλατφόρμα της Weibo είναι η ιστοσελίδα με τις περισσότερες επισκέψεις στο κοινό της Κίνας !


Το ενδιαφέρον επίσης είναι επικεντρωμένο στις εξελίξεις οι οποίες αφορούν την μάχη κατά της πανδημίας Covid-19 καθώς το σπρίντ το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με διαγωνιζόμενους της μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως να δίνουν ώθηση στην αγορά ιδιαίτερα και με την ανακοίνωση της είδησης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της εταιρίας Pfizer (PFE).



Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στις 10:30 ώρα Ελλάδος ανακοινώνεται ο Γερμανικός Βιομηχανικός Δείκτης PMI, ο οποίος είναι ένα σημαντικό μέτρο της οικονομίας. Συνήθως ένα αποτέλεσμα άνω του 50 δηλώνει αύξηση της ανάπτυξης συνεπώς θετικό κλίμα στην οικονομία. Έχει άμεσο αντίκτυπο στην χρηματιστηριακή αγορά και ιδιαίτερα ο Γερμανικός βιομηχανικός δείκτης είναι πολύ σημαντικός και επηρεάζει ιδιαίτερα την ισοτιμία Ευρώ/Δολαρίου. Την Τρίτη 24/11/2020 ανακοινώνεται και η πορεία του τρίτου τριμήνου για το Γερμανικό Α.Ε.Π το οποίο έχει πληγεί ιδιαίτερα από το κλείσιμο της αγοράς λόγω της πανδημίας


Stocks Watchlist … (HP), (PFE), (WB), (DELL)


Source : Nasdaq.com


Μάριος Αγγελακόπουλος – Financial and Management Engineer, CFA (Candidate)

36 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page