top of page
Αναζήτηση

5 Σημαντικά γεγονότα για σήμερα

1.Η επίδραση της Tesla


Το Bitcoin έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 20% έναντι του δολαρίου, καθώς η Tesla αποκάλυψε ότι είχε επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και σήμανε την πρόθεση να αρχίσει να δέχεται το Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής. Η Tesla γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος εταιρικός κάτοχος του ψηφιακού νομίσματος, αλλά το ερώτημα τώρα είναι θα ακολουθήσουν ή όχι άλλες μεγάλες εταιρείες. Ένας αναλυτής πιστεύει ότι η Apple θα πρέπει να το κάνει, ενώ σκέφτεται επίσης να ξεκινήσει μια ανταλλαγή crypto-νομίσματος. Το Bitcoin έφτασε τα 47.000 δολάρια τη νύχτα και καποιοι προβλέπουν τιμή της τάξεως των 100.000 $ μέχρι το τέλος του έτους, τίποτα με το Bitcoin δεν είναι ποτέ σίγουρο.


2.Ηρεμία στις αγορές


Οι χρηματιστηριακές αγορές δείχνουν εξαιρετικά ήρεμες καθώς οι επενδυτές περιμένουν υπομονετικά την πρόοδο των εμβολίων. Ο δείκτης Stoxx 600 δεν είχε αρνητική ημέρα αυτόν τον μήνα, αν και κάποια “futures” είναι χαμηλότερα σήμερα το πρωί. Στις ισοτιμίες, η λίρα είναι υψηλότερη έναντι του δολαρίου, ενώ η πρόβλεψη της Τράπεζας της Αγγλίας για ταχεία οικονομική ανάκαμψη αμφισβητείται εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την επίδραση του μεταλλαγμένου ιού της Νότιας Αφρικής -κάτι που ήδη πλήττει τις λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία. Τα ιταλικά Assets, εν τω μεταξύ, συνεχίζουν να ενισχύονται από τον ενδεχόμενο πρωθυπουργό Mario Draghi που συγκεντρώνει αντιμαχόμενα κόμματα από όλο το πολιτικό φάσμα. Πώς το κατάφερε; «Είναι ο Ντράγκι», είπε ένας αξιωματούχος. Το αργό πετρέλαιο “Brent” παραμένει πάνω από 60 $ το βαρέλι.


3. 2oς γύρος


Η Ημέρα του Groundhog έρχεται μια εβδομάδα αργά στην Ουάσινγκτον καθώς ξεκινά η δεύτερη καταγγελία κατά του Donald Trump. Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου υποστήριξαν σε σύντομο έντυπο που κατατέθηκε τη Δευτέρα ότι η κατηγορία ότι προκάλεσε εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα θα πρέπει να απορριφθεί, καθώς παραβιάζει τα δικαιώματα του στον ελεύθερο λόγο. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας έχουν υποστηρίξει ότι η προσπάθεια του πρώην προέδρου μετά την αποχώρησή του είναι αντισυνταγματική, σε ένδειξη ότι ο Τραμπ είναι βέβαιος ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από την καταδίκη.


4.Αληθινοί νικητές


Τα Hedge Funds δήλωσαν κέρδη τον Ιανουάριο, παρόλο τον επενδυτικό πυρετό του “short squeeze” και την αύξηση κρουσμάτων παγκοσμίως από τον ιό. Ενώ υπήρχαν πολλά Hedge Funds με μεγάλες απώλειες, ο κλάδος αυξήθηκε 0,6%, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία από το Bloomberg Hedge Fund Indices. Εν τω μεταξύ, η πλατφόρμα στην οποία συγκεντρώθηκαν οι περισσότεροι “short” investors, Reddit, αναφέρει ότι συγκέντρωσε 250 εκατομμύρια δολάρια από ιδιώτες επενδυτές, αυξάνοντας την πρόσφατη δημοσιότητα. Αυτό που εξακολουθεί να είναι ασαφές τελικά είναι οι αποδώσεις των retail traders καθότι η τιμές της GameStop και AMC δέχθηκαν μεγάλη πτώση.


5.Προσεχώς


Ο πετρελαϊκός γίγαντας “Total” και η “Ocado” δηλώνουν κέρδη σύμφωνα με το Twitter μετά το κλείσιμο στη Νέα Υόρκη. Παρακολουθήστε επίσης την μετοχή του δανειστή Natixis, με τον γαλλικό χρηματοοικονομικό όμιλο BPCE σε προχωρημένες συζητήσεις σχετικά με μια πιθανή προσφορά εξαγοράς μετόχων μειοψηφίας, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Εν τω μεταξύ, η πρώτη μετοχή ιατρικής μαριχουάνας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η MGC Pharma, αρχίζει την διαπραγμάτευση αφού η εταιρεία αύξησε περίπου 6,5 εκατομμύρια λίρες (9 εκατομμύρια δολάρια) σε μια αρχική δημόσια προσφορά την περασμένη εβδομάδα.



SOURCE: BLOOMBERG

13 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Οι πληροφορίες που παρέχει η εταιρεία “Omen Financial Services” (εφεξής η “Εταιρεία”) μέσω της ιστοσελίδας omenfinance.com μπορούν να χρησιμοποιούνται για ενημερωτικούς και μόνο σκοπούς και όχι για εμπορικούς, επενδυτικούς ή άλλους σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθούν ως προσφορά, συμβουλή, πρόταση για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών οποιασδήποτε αναφερομένης στην ιστοσελίδα εταιρείας ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επενδύσεων. Η Εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν εμπορικές ή επενδυτικές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

©2020 by Omen. Proudly created with Wix.com

bottom of page