top of page
Αναζήτηση

5 Σημαντικά γεγονότα για σήμερα

1.Η AstraZeneca προσαρμόζει το εμβόλιο της

Το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του Covid-19 έδειξε περιορισμένη αποτελεσματικότητα κατά των ήπιων συμπτωμάτων της νόσου που προκαλείται από την παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με πρώιμα στοιχεία. Η προστασία από σοβαρότερα συμπτώματα δεν έχει ακόμη καθοριστεί, δήλωσε η Astra, με τους Financial Times να αναφέρουν ότι η μελέτη θα δημοσιευτεί σήμερα. Έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες για την προσαρμογή του εμβολίου και μια νέα έκδοση είναι πολύ πιθανό να είναι διαθέσιμη μέχρι το φθινόπωρο. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προβλέψει ότι ενδέχεται να απαιτούνται ετήσιοι εμβολιασμοί.Η Γαλλία σκοπεύει να εμβολιάσει έως και τέσσερα εκατομμύρια από τον πληθυσμό της μέχρι το τέλος αυτού του μήνα και η Γερμανία ενδέχεται να χρειαστεί να παρατείνει το lockdown μετά την συνάντηση

ηγετών και ομοσπονδιακών την Τετάρτη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας.


.2.Συζητήσεις για συμφωνία της Dialog Semiconductor

Η Dialog semiconductor βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για να πουλήσει την εταιρεία στην Renesas Electronics της Ιαπωνίας για περίπου 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ (5,9 δισεκατομμύρια δολάρια), με τιμή προσφοράς 20% πάνω από το κλείσιμο της Παρασκευής. Η εταιρεία, της οποίας οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο Γερμανικό χρηματιστήριο, είχε προηγουμένως συζητήσεις με τον γαλλο-ιταλικό όμιλο STMicroelectronics, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Ο όγκος των συμφωνιών που αφορούσαν εταιρείες παρόμιες της Dialog, υπερδιπλασιάστηκε πέρυσι σε 144 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.


3.Οι αγορές δείχνουν θετικά σημάδια

Η ισοτιμία του ευρώ έχει αλλάξει λίγο μετά την αποτυχία να δει μια μεγάλη ώθηση από τις ειδήσεις που θέλουν τον Mario Draghi ως πρωθυπουργό της Ιταλίας. Ο Draghi θα ξεκινήσει σήμερα έναν δεύτερο γύρο συνομιλιών με κόμματα και αναμένεται να συναντήσει συνδικάτα και επιχειρηματικά λόμπι. Υποθέτοντας ότι οι συνομιλίες πάνε καλά, ο Draghi θα μπορούσε να ανακοινώσει την στελέχωση επιτελείου αυτή την εβδομάδα πριν αντιμετωπίσει την ψηφοφορία εμπιστοσύνης και στα δύο κοινοβούλια. Στις μετοχές, ένας δείκτης που παρακολουθεί τα παγκόσμια κέρδη σημείωσε υψηλότερο ρεκόρ και τα ευρωπαϊκά “futures” είναι υψηλότερα. Το πετρέλαιο σημειώνει άνοδο και πάλι αφού έφτασε στο υψηλό ενός έτους την περασμένη εβδομάδα.


4.“Δημοκράτης”

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ρωτήθηκε για τον λόγο που δεν έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping από την είσοδό του στον Λευκό Οίκο. «Δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μεταξύ μας», δήλωσε ο Biden σε συνέντευξή του στο CBS που καταγράφηκε την Παρασκευή. Παρά το γεγονός ότι δεν χρειαζόταν σύγκρουση, ο Biden είπε ότι ο

ηγέτης της Κίνας δεν αποτελεί δημοκρατικό παράδειγμα. Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Κίνας την προηγούμενη εβδομάδα προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην υπερβούν τα “όρια” της χώρας, σε μια ομιλία που φαίνεται να διαφωνεί στις πρώτες κινήσεις του Biden που πίεζαν το Πεκίνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


5.Προσεχώς

Για την σημερινή μέρα δεν προβλέπονται σημαντικές ανακοινώσεις για οικονομικά αποτελέσματα εταιριών σε αντίθεση με την επόμενη βδομάδα, όπου ο δανειστης Societe Generale και ο ζυθοποιός Heineken είναι στα highlights. Παρακολουθήστε τις μετοχές της Rolls-Royce, καθώς ο μηχανικός της αεροπορίας προτείνει τον τερματισμό των δραστηριοτήτων στην επιχείρηση πολιτικής αεροδιαστημικής για δύο εβδομάδες. Εν τω μεταξύ,η Tesco ηγείται των αιτήσεων για υψηλότερο φόρο επί των πωλήσεων στο διαδίκτυο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε άλλα νέα, η διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde συμμετέχει σε μια συζήτηση σχετικά με την ετήσια έκθεση του θεσμικού οργάνου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


SOURCE: BLOOMBERG

9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page